"כזית לחם" בסעודות השבת

שאלה:

האם יש חובה לאכול "כזית לחם" בכל סעודות השבת(1,2,3) כדי לברך ברכת המזון?או יש האם חובה לאכול "כזית לחם" בכל קידושי השבת (קידוש שישי ערב וקידוש שבת בבוקר)כדי לברך ברכת המזון?תודה

תשובה:

שלום ידידי, נראה שדיברנו כבר על כך רבות… בכל סעודות השבת יש לאכול לחם, בדיעבד לגבי סעודה שלישית אם אכל מזונות גם יצא ידי חובה. אין חובה שהלחם יהיה דוקא יחד עם הקידוש, כדי לקיים מצות קידוש במקום סעודה אפשר גם לאכול אחרי קידוש מזונות, לא צריך דוקא לחם. למשל אחרי תפילת שחרית אפשר לקדש על היין ולאכול עוגה, ואחרי שעה שעתיים לאכול לחם לסעודה שניה [הראשונה היתה בלילה] בלי קידוש, ואחרי צהרים שוב לחם לסעודה שלישית.

שבועטוב

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אני יודע שדיברנו על זה אבל אני רוצה להיות בטוח ב 100%,תודה.
    אז בסעודות 1 ו 2 יש חובה לאכול“כזית לחם” כדי לברך ברכת המזון ובסעודה 3 אפשר לאכול גם מזונות?אם כן מהי כמות המזונות בסעודה 3 שצריך לאכול כדי לצאת חובה?תודה

  2. יש לך איזו טעות, נראה מדבריך כאילו המטרה היא לברך ברכת המזון ובשביל זה צריך לאכול… זה לא הענין יש חובת סעודה כחלק מעונג שבת, כיון שאוכלים לחם חייבים לברך ברכת המזון… כמות המזונות היא גם אותו דבר כמו לחם אלא שאז מברכים על המחייה. כאמור זה דיעבד, לכתחילה גם סעודה שלישית בלחם.