צירוף חלה קפואה ללחם משנה

שאלה:

א) האם ניתן לצרף חלה קפואה ללחם-משנה? ב) האם יש נפק"מ בין אם היא עומדת להפשיר במהלך נסעודה או לא? ג) במידה ואפשרי – האם ניתן להוציא מהמקפיא רק לצורך הלחם-משנה ולהחזיר מיד?

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לצרף חלה קפואה ללחם משנה ואפשר גם להחזיר אותה למקפיא. הרעיון שצריך שתוכל להפשיר מעט הוא רק כדי שלא תחשב מוקצה ולכן גם אם יקח מעט זמן מותר ובפרט שבקצה תמיד מפשיר, אבל מצד לחם משנה זה ודאי בסדר.

מקורות:

ראה שו"ת מנחת יצחק ח"ט סי' מב, שו"ת בצל החכמה ח"ג סי' קי, אור לציון ח"ב פרק כא אות ב, תשובות והנהגות סי' קע ועוד רבים. אמנם ביביע אומר ח"ח סי' לב החמיר בזה לכתחילה אבל לדינא כולם מודים שיצא ידי חובה. וראה עוד פרי מגדים משב"ז סי' רעד ס"ק ב שגם מי שמקפיד לא לאכול פת עכו"ם יכול לקחת ללחם משנה אף שהיא לא ראויה לו לאכילה, וראה רבבות אפרים ח"א סי' רב שאם נבלע מעט חלב בלחם מותר לקחת אותו ללחם משנה אף שאסור לאכול ממנו עכשיו בארוחה בשרית.