סעודה שנייה בשבת

שאלה:

שלום וברכה לרב בשבת אנחנו מוזמנים לסעודה שנייה מאוחרת (11:30), ואני חוזר מוקדם יחסית מבית הכנסת כיצד עליי לנהוג לגבי קידוש מבחינת קידוש/סעודה/ברכה על הפת או מזונות האם אני יכול לעשות קידוש ולאכול קצת מזונות בבית ואז לאכול סעודה מלאה אצל המארחים? האם אין סתירה לאכול סעודה שנייה פעמיים? תודה על המענה.

תשובה:

הרבה אנשים נוהגים כך, תעשה בבוקר קידוש ותאכל מזונות, וזה מצויין, אחר כך תאכל אצלם את הסעודה, ולפני השקיעה שוב סעודה שלישית.