אמונה חושית – המשך

שאלה:

אני באמת מאמינה שהכל מה' וכל מה שבא זה ממנו וכל מה שנלקח זה ממנו ואני רואה את-שיויתי ה' לנגדי תמיד ועדיין לא קורא לי ניסים גלויים

תשובה:

כנראה עדיין לא הגעת לדרגה של רבי חנינא בן דוסא… מסתבר שאם מציינים זאת בגמרא, מדובר בדרגה גבוהה של התפיסה הזו, באופן חושי וטבעי ממש, שגם אמורים אחרים לא הגיעו לכך, בטח לא אנחנו…

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ב"ה

    כתוב בליקוטי תורה של האדמו"ר הזקן שבזמן שהשכינה בגלות גם נעלמו והסתתרו כל הניסים הגלויים שהיו קורים בתקופת בית המקדש. אבל יש לדעת שגם היום זה קיים פשוט לא מראים את זה לעינינו בגלל שאנחנו לא מסוגלים להכיל דברים כאלה אבל אם אדם יקדש את עצמו ויזדכך גם היום ניתן לראות דברים כאלו, כמו הרבה צדיקים שהיו ועדיין במשך זמן הגלות. מה גם שיש ניסים היום בתוך המציאות מה שנקרא בלשון המדוברת 'השגחה פרטית' ממש כל הזמן. ובאופן כללי יש כמה סוגי ניסים. יש לדעת שהמצב היום ככה לא סתם אלא זה כדי שנגיע לרמת האמונה הגבוהה ביותר ללא ניסים והוכחות גשמיות. אלא שנגיע למצב שהגוף שלנו ממש ירגיש את הכוחות האלוקיים שפועלים בעולם הזה התחתון ובגוף הגשמי שלנו ושנבין את מהות התורה והמצוות ועניינם האמיתי שמחבר את הרובד הנמוך של המציאות שלנו בעולם הזה לקב"ה.

    מסופר שהבעל שם טוב היה עושה מופתים וניסים באופן תדיר מאוד. יום אחד הוא ראה שהחסידים מאוד מתלהבים מהניסים שכל הזמן קורים סביב ועל ידי הבעל שם טוב. אז הבעל שם טוב אמר להם – "מה אתם מסתכלים על המופתים שלי? תסתכלו על היראת שמים שלי!" הכוונה שהוא רצה שהם ילמדו ממנו דווקא את הדבקות שלו בבורא ואת עבודת ה' שלו בקיום התורה והמצוות הדקדוק ובהידור שאין מילים מספיקות כדי לתאר עד כמה.

    בכל אופן מכל האמור העיקר זה לקיים את התורה והמצוות של הקב"ה בכל לבבך ובכל נפשך ובכל מאודך ללא בקשת פרס כמו שכתוב במשנה. ואם בעזרת ה' תראי ניסים, אשרייך וטוב לך! ובעזרת ה' תתפללי והוא כבר יגשים את כל משאלותיך שתהיי מוכנה לכך. אמן