חמישים דברים שקרו בגלל צדקיהו שמרד בנבוכדנצר

שאלה:

כל דברים שהיו לא קורים אם צדקיהו מלך יהודה לא היה מורד בנבוכדנצר מלך בבל: 1.לא היה נחרב בית המקדש הראשון 2.לא היה מצור בט' בתמוז 3.לא היה מצור בעשרה בטבת 4.לא היה צום עשרה בטבת 5.לא היה צום יז' בתמוז 6.לא היה תענית אסתר 7.לא היה צום תשעה באב 8.גדליהו בן אחיקם לא היה ניצב על היהודים 9.גדליהו בן אחיקם לא היה נרצח 10.לא היה צום גדליה 11.היו נביאים עד היום 12.יצר עבודה זרה לא היה בטל 13.יצר עריות לקרובות משפחה לא היה בטל 14.היה מלכות בית דוד עד היום 15.היה סנהדרין עד היום 16.היו דנים דיני ממונות עד היום 17.היו דנים דיני נפשות עד היום 18.לא היה ספרים של תורה שבעל פה כמו תלמוד בבלי ותלמוד ירושלמי 19.לא היה פריצות כמו שיש היום 20.לא היה ממשלה חילונית 21.לא היה ספר תרי עשר 22.לא היה ספר דניאל 23.לא היה ספר מגילת אסתר 24.לא היה ספר יחזקאל 25.לא היה ספר מלכים 26.לא היה ספר ירמיהו 27.לא היה ספר עזרא 28.לא היה ספר נחמיה 29.לא היה ספר דברי הימים 30.לא היה בתי משפט חילוניים 31.לא היה תפילת שחרית 32.לא היה תפילת מנחה 33.לא היה תפילת ערבית 34.לא היה ברכות מסויימות 35.לא היה מגילת איכה 36.לא היה גלות בבל 37.לא היה גלות פרס 38.לא היה גלות יוון 39.לא היה גלות אדום 40.לא היה גלות ישמעאל 41.לא היה חנוכה 42.לא היה פורים 43.לא היה ירידת הדורות באופן משמעותי 44.לא היה תנאים 45.לא היה אמוראים 46.לא היה סבוראים 47.לא היה גאונים(תקופת הגאונים) 48.לא היה נטילת ידיים לסעודה 49.לא היה נטילת ידיים אחרי ההשכמה בבוקר 50.לא היה בתי ספר חילונים מה אתם אומרים?

תשובה:

לא קראתי את כל הרשימה, אבל דבר אחד יש לזכור! יש בורא לעולם שהוא מסבב הכל! כל מה שקרה אמור היה לקרות, והוא קרה בעוונותיהם של ישראל, ולא נתקן עדיין מחמת עוונותינו אנו, צדקיהו או כל אדם אחר יש לו רק את הבחירה אם להיות השליח, וגם זה לא תמיד…. הרבה יש להאריך בנקודה הזו שהיא מיסודות האמונה.

ערב טוב.