ברכת הטוב והמטיב

שאלה:

שלום הרב, בני בן 5 שנים, אני נותן לו במהלך סעודה לשתות מעט יין. האם מותר לי לסמוך עליו לענין ברכת הטוב והמטיב, אם קידשתי ביין אדום, והבאתי לאחר מכן יין לבן משובח לשולחן, ואני ואהוא שותים מעט, האם אפשר לברך? ההסתפקות שלי היא מצד אחד – יש פה הנאה ל2 אנשים, ולאו דווקא צורך בבר חיובא במצוות, מצד שני הוא לא יוצא ידי חובה בברכה שלי (הוא חכם וחריף ב"ה, אם יש נפקא מינה). ומה כאשר יגיע בע"ה לגיל 6? הסתפקות דומה שיש לי היא אם ישתה איתי אדם שאינו שומר תומ"צ, ודאי שהוא לא מכוון לצאת בברכתי ולכאורה אני שותה ביחד איתו אך הוא לא יוצא בברכה ( להלכה מברך הטוב והמטיב? תודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

כדי לברך הטוב והמטיב צריך ששני הסועדים ישתו כל אחד רביעית, יש עוד הרבה תנאים אבל נראה שכבר בתנאי הזה נופלת האפשרות עם בנך הקטן… ראה משנה ברורה בסי' קעה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. רביעית לחלק מהדעות לא מעכב, וכמדומני שלדעת הרב עובדיה לא נצרך – שאלתי היא לפי הדעה הזו שלא מעכב, האם ברכת הטוב והמטיב חלה על קטן, אם יתקיימו בו כל דיני הטוב והמטיב, לדעה כלשהי?

    ומה לגבי אדם שאינו שומר תורה ומצוות שלא מכוון ולא מבין לצאת ידי חובת ברכת הטוב והמטיב, רק אני בעצם מברך – מעכב?