אישור פס"ד בערכאות

שאלה:

בפס"ד בין תובע ונתבע אצל בי"ד ובו ניתן בו החלטה חלקית או סופית.
האם ניתן לפנות לערכאות ל"אישור קיום פס"ד" החלקי/הסופי.
או שצריך אישור בי"ד
בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לפנות לבית משפט כדי לקבל אישור פסק דין – אין בזה איסור הליכה לערכאות. משמעות האישור פסק דין: והיה אם הנתבע יסרב לקיים את הפסק דין, יצטרך התובע לקבל היתר לפנות להוצאה לפועל כדי לאכוף את הפסק דין. ולפני שפונים להוצאה לפועל יש לקבל אישור על הפסק בוררות מבית משפט. ואין שום מניעה שהתובע יקדים עכשיו ויחתים את הבית משפט על אישור הפסק בוררות.

כפי שידוע לי, שאם פונה לבית משפט לקבל אישור תוך 45 יום ממתן הפסק בוררות, הבית משפט שולחים לצד השני אם יש לו ערעור על הפסק. ואחר 45 יום מאשרים מיד את הפסק בוררות, מבלי לשלוח לצד השני שיגיב על הפסק.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום, האיסור הוא לתבוע בערכאות. אישור פס"ד דין אינו כרוך באיסור של הליכה לערכאות כיון שלא דן בערכאות. ואדרבה הוא פועל לפי הפסק של בית הדין. ויש זכות לכל צד לקיים את הפס"ד בערכאות כדי לתת תוקף לפסק בית דין. ורק אם הולכים להוצל"פ צריך היתר מבית דין, אבל אין איסור לקיים את הפסק דין בבית משפט.