לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילת הדרך בטיסה

שאלה:

האם יש לומר תפילת הדרך במטוס או באוניה כיון שנתקנה ליוצא לדרך ולהולכי דרכים ובאויר לא מיקרי דרך והגם אומנם שמצינו פסוק (תהילים)השם עבים רכובו המהלך על כנפי רוח" וכן בישעיהו הנותן בים דרך.ואם כן מתי צריך לאומרה שכן לגבי היוצא לדרך עד שיצא מעיבורה של עיר או עד שיצא מהבתים האחרונים של העיר,איך יהיה הדין בטיסה?

תשובה:

בשו”ת חלקת יעקב ח”ב סי’ ט הביא שיש סוברים שהואיל והתפילה נתקנה לאומרה להולכים בדרך, אויר לא נקרא דרך ולכן אין לומר תפילה זו בנסיעה במטוס. אולם,המנהג אינו כך, ומשום שזיל בתר טעמא… ונוהגים לומר תפילת הדרך במטוס. מיד אחרי ההמראה אפשר כבר לומר.