לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילת הדרך בהליכה רגלית של 4 ק"מ מחוץ לעיר

שאלה:

צהריים טובים הרב,
יש לי כמה שאלות בעניין תפילת הדרך.
1. האם במסע רגל בצבא שיותר מ4 קמ אומרים תפילת הדרך בשם ומלכות לספרדים שנוהגים עם הרב עובדיה?
2. דרך שהיא בחזקת סכנה ופחותה מ4 קמ האם אומרים תפילת הדרך? ואם כן האם בשם ה?
3. אם אדם נוסע נסיעה ברכב בדרך בפחותה מ72 דקות אך חושש לסכנה (אבנים וכו) האם מברך בשם ה'?
יש לציין שאני פוסק עפ הרב עובדיה.
תודה לרב.

תשובה:

שלום וברכה

מסע רגלי של ארבעה ק"מ במקום שאין ישובים בלי ספק יש לומר תפילת הדרך. לגבי מסע פחות מארבעה ק"מ שיש סכנה, יש לומר בלא שם ומלכות, שכן קשה להגדיר מה היא סכנה ומתי. בנסיעה ברכב גם פחות מ72 דק' אם היא מחוץ לעיר יש לומר תפילת הדרך בשם ומלכות אבל לא הגומל, ראה כאן בהרחבה.