לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילת הדרך בנסיעה קצרה מחוץ לעיר

שאלה:

שלום
יש חובה לקרוא תפילת הדרך בלי שם ומלכות בנסיעות קצרות מעיר לעיר רבע שעה או חצי שעה? או שלא חייב

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לעשות זאת, משום שלדעת הרבה פוסקים תפילת הדרך נאמרת כאשר יש מרחק 72 דק’ הליכה מחוץ לעיר שאינו סמוך לישובים, ובנסיעה של חצי שעה יש הרבה יותר מ72 דק' הליכה. אכן יש שאמרו שגם בזה החישוב הוא לפי 72 דק’ נסיעה נטו ולא לפי מרחק של 72 דק’ הליכה, ראי כאן.