מה בורא העולם נותן לנו?

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה אנו אומרים בתפילה וּבָרְכֵנוּ אָבִינוּ כֻּלָּנוּ כְּאֶחָד בְּאור פָּנֶיךָ כִּי בְאור פָּנֶיךָ נָתַתָּ לָנוּ ה' אֱלהֵינוּ תּורָה וְחַיִּים. אַהֲבָה וָחֶסֶד. צְדָקָה וְרַחֲמִים בְּרָכָה וְשָׁלום אני רוצה בבקשה להבין איך ואיפה אנו לומדים שהקבה נתן לנו באור פניו את כל הדברים הטובים האלה זכה למצוות

תשובה:

לא הבנתי את שאלתך! בית יש לך? אוכל? משפחה? בריאות? חיים? ידידים? מצוות? עולם הבא?

מה זה אם לא אהבה ורחמים צדקה וחסד…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אינני השואל ואין לי מושג מי הוא אך מנוסח השאלה נראה לכאורה כי שאלתו היתה על התמקדות כל הנ"ל שזה היה ע"י "אור פניך" אנחנו מבקשים שיברך אותנו באור פניו ומנמקים שכל ההטבות שיש לנו בחיים נובעים מכך וכאן השאלה נשאלה מהיכי תיתי שזה המקור לברכות.

  2. כל הטבה נגלית היא בבחינת "הארת פנים" ועונש הוא בבחינת "הסתר פנים", משום שהכל בא ממנו וממילא כשמציאותו נגלית לנו זה משפיעה טוב וכשהיא מסתתרת זה משפיעה כביכול את ההיפך.