סיום מסכת בעין יעקב

שאלה:

שלום לכבוד הרב וראש חודש טוב . האם אפשר לומר קדיש על סיום מסכת בעין יעקב ? ואם חלק מלימוד המסכת היה בקריאה במחשבה למשל תוך כדי נסיעה באוטובוס או בכל מקום שיש בני אדם ואין אפשרות להוציא הלימוד בפה האם נחשב גם כן לסיום ? או רק אם לימוד בהוצאה בפה ממש מילה במילה מההתחלה ועד הסוף יחשב ? תודה לכבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

בודאי אפשר לומר קדיש, זה סיום ספר חשוב, לגבי סיום כזה בתענית בכורות לא נראה שזה יועיל, ואין להקל.

תמשיך ללמוד ולסיים ספרים אחרים בעיון ובהעמקה!

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1