שאלות בקשר לחג

שאלה:

בס"ד שלום וברכה כבוד הרב הנכבד וברכה רבה בכל מעשה ידיך, ברצוני לשאול 2 שאלות בקשר לחג שבועות שיתקיים בצאת שבת. בשנים עברו, בטעותי או שלא(מקווה שלא נהגתי באיסור), נהגתי להניח הכל מלפני כניסת השבת עד צאת החג(כולל מאכלים, כולל 2 נרות עבור השבת וגם כולל 2 נרות עבור החג וכו' בשולחן אחד שבו סעדתי גם בשבת וגם ביום טוב, כמובן – בדיוק כפי שיהיה בשבוע הבא, זה היה בעת שהשבת נכנסה כרגיל והחג נכנס בצאת שבת) – הנחתי את כל מה שהייתי צריכה לכבוד השבת וגם לכבוד החג בשולחן אחד מלפני כניסת השבת ועד צאת החג ולא הזזתי דבר אלא רק הדלקתי מאש לאש כי הכל היה כבר על השולחן וכך היה לי קל ולא מבלבל. ובכן, ארצה לנהוג אחרת ונכון באמת, לכן שאלתי היא כזו; א. האם אוכל לשים על ספה(אין בביתי עוד שולחן ראוי להנחת מצרכים) מלפני כניסת השבת – מס' מאכלים על צלחות ובתוך שקיות כולל חלות בתוך שקיות, בקבוקי מים, בקבוק יין, קופסת גפרורים ו2 נרות לחג ואת כל זה אביא לשולחן לאחר צאת הכוכבים, כשייכנס החג, האם זה בסדר? ב. האם מותר בכלל לטלטל קופסת גפרורים(כמובן שלא אצור אש חדשה על ידי חיכוך, פשוט הגפרורים בפנים ואותם אצטרך להעביר מאש לאש) ? וכנ"ל האם מותר לטלטל נרות על מנת שאביא הכל לשולחן ואדליק שם(מאש לאש)? כל זה מבלבל אותי נורא, לכן אשמח לדעת אם זה בסדר, המוני תודות על כל עזרתכם בכל נושא, תבורכו מן השמיים. תודה רבה רבה וחג מבורך ומואר.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מבין למה לעשות כזה בלגן על הספה ולמה להיות כל החג עם שולחן מטונף… אפשר להשאיר הכל במקום ועם צאת השבת לאחר צאת הכוכבים אפשר להביא את היין והחלות של החג והצלחות כל דבר ממקומו…