הכשרת כלי בשרי לחלבי

שאלה:

בסד שלום לכבוד הרב האם אפשר לאכול מאכל של חזקת כשרק עם מכאלי חלב <?< והאם מותר לשל בתנור או סיר שדבשילו בשר לשבל בו חלב לאחר שעבר 24 שעות ?

תשובה:

ובכן, השגיאות הרבות בכתיב גרמו לי שלא ממש הבנתי את השאלות… מה זה מאכל בחזקת כשר???

לגבי סיר בשרי להשתמש בו לחלב ודאי אסור, גם אחרי 24 שעות, למנהג הספרדים ניתן לערוך לו הגעלת כלים ולשנותו לחלבי, למנהג בני אשכנז זה אסור כדי שלא לגרום למכשול ובלבול במטבח.