קיום מצוות מתוך שמחה

שאלה:

בס"ד שלום כבוד הרב, אשמח לדעת בנושא קיום מצוות משמחה – אשמח לרעיונות איך לקיים בפועל? בברכה אריאל

תשובה:

שלום וברכה

ברגע שנתמקד בחשיבה כמה זכות היא לנו לדעת את תכלית החיים, ולהיות דבקים באורו של ה' יתברך, זה נותן שמחה! לפני קיום מצוה עצור רגע וחשוב כמה יהודים לא זכו לכך, כמה בני אדם בכלל יש על היקום שאוכלים שותים וישנים כבהמות ולא יודעים בכלל למה באו לכאן! כל מצוה שאתה עושה פועלת עולמות נצח, ואתה נחשב על ידה כנזר הבריאה גבוה ממלאכי השרת!

שבת שלום ומבורך.