ביטוי קשה "ימח שמו" על מי שייך לומר ?

שאלה:

שלום וברכה לכבוד הרב, שאלה: במסכת ע"ז דף (יז.)גבי מש"כ וז"ל " הרחק מעליך דרכך – זו מינות" כתב הר"י מלוניל זו תלמידי ישו הנוצרי ימח שמו וזכרו! ועל זה באנו לשאול להם משהו שכבר שאלו אנשים, האם על איש רשע כמו האותו איש יש לומר ימח שמו אף שהוא יהודי, או רשעים יהודים לא אומרים ביטוי זה? . ואם אומרים רק אחרי מותם או אף בחייהם כל עוד שברור שאין סיכוי שיחזרו בתשובה? או זה רק על רשעים עכו"ם כגון היטלער וחביריו, ולאפוקי שסתם עכו"ם שלא טוב לנו אבל לא הגיע למדרגה של הריגה וגזרות קשות וכו'? מה הגדרה. ובעזרת ה' נדע להשתמש בלשונינו כראוי. תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שלגבי יהודים זה נאמר רק לגבי מי שכבר הפקיע עצמו לגמרי מכלל ישראל כמו ישו, שהרי ידוע מה שאמרה ברוריה אשת רבי מאיר לבעלה, שלא יתפלל על הרשעים שימותו אלא שיחזרו בתשובה, שנאמר יתמו חטאים מן הארץ ולא חוטאים. בכל מקרה של ספק לא צריך לומר, עדיף תמיד לברך בטעות מלקלל בטעות…

הצטרף לדיון

תגובה 1