על מי מוטל התקנת רשתות בדירה שכורה

שאלה:

אדם שכר דירה בקומה שלישית עם רשת אחת בלבד בחלונות של הסלון. השוכר אמנם ידע שיש רק רשת אחת, אולם לא שיער בדעתו שיכנסו מעופפים בקומה כ"כ גבוהה, ולכן לא התנה עם המשכיר שיסדר רשתות בכל החלון. בפועל, לאחר שהחל השוכר לדור בדירה, ראה כי אכן נכנסים מעופפים רבים לתוך הסלון. משום כך, נאלץ לסגור את רוב החלון, ולהשאיר פתוח רק את החלק עם הרשת, שהוא חלק קטן מכל החלונות. יצוין שמדובר בסלון הפונה לנוף, ומקובל מאוד באזור לפתוח את כל החלונות לרווחה, כדי ליהנות מהאוויר ומהנוף היפה. כעת מבקש השוכר מהמשכיר שיתקין רשתות, ואילו המשכיר טוען שהשוכר ידע מראש את המצב. השוכר לעומתו טוען שלא שיער שלא יוכל להשתמש בכל החלונות, משום שלא חשב שיכנסו מעופפים לדירה בקומה כה גבוהה. עם מי הצדק?

תשובה:

שלום וברכה,

רשתות בדירת מגורים לא נחשב כחלק של הבית עצמו, ולכן לא ניתן לחייב את המשכיר בכך. וגם במקרה שבאים הרבה מעופפים, והשוכר לא ידע מהתופעה, לא ניתן לחייב את המשכיר בכך. וכדי לחייב את המשכיר יש להתנות זאת לפני כריתת חוזה השכירות.

בהצלחה.