מסופק היכן אוחז והמשיך האם יחזור להתפלל נדבה

שאלה:

תודה רבה. אם בתפילת 18 התפללתי ו"ריחפתי" קמעא. כשעצרתי פתאום, הסתפקתי האם הגעתי כבר ל" אלוקיי נצור" או שאני עדיין בתוך ברכת "שים שלום". בסופו של דבר החלטתי שכבר הגעתי לאלוקיי נצור..והמשכתי משם, כלומר מ"אלוקיי נצור". יש לי תחושה פנימית מסויימת ו"רגליים לדבר" שבאמת הגעתי כבר לאלוקיי נצור..היית ףי מגדיר את הסיכוי כ -60% 70% שכבר הגעתי לאלוקיי נצור.. אני כמעט בטוח שאם אתפלל עכשיו בתנאי נדבה, לא אצליח לכוון בכל התפילה , ובסבירות מסויימת אפילו לא בברכת "אבות " כדבעי.. האם בכל זאת להתפלל בתנאי נדבה?

תשובה:

אני רואה שאתה בקי בדין ויודע שמי שמסופק אם התפלל שמונה עשרה צריך לחזור ולהתפלל נדבה, ולכאורה היה מקום לומר שגם זה גם בכלל אותו ספק, אמנם באופן דומה יש שמורים שגם לכתחילה ימשיך ממקום שודאי לא אמר, וראה בזה כאן, ולפי דבריהם ודאי אין לחזור שוב, לכן נראה שיש להקל שלא לחזור נדבה.