מה יהיה…..

שאלה:

שלום ומועדים לשמחה. הנני בעלת תשובה 8 שנים ומאוד קשה לי בעבודת המידות ועבודת השם מרגישה ריקבון וריקנות בפנימיות ובחיצוניות ניראת דוסית אני ממורמרת ללא שמחת חיים עצבנית מתוסכלת בודדה כל המסע שלי בעולם הזה בקשיים ומניעות עיכובים חוסר שלוות הנפש מעוכבת זיווג פרנסה לא ודעת מה לעשות ניסתי את כל הסגולות קמעות פדיון תיקונים קברות צדיקים רבנים רבניות יש לציין עדיין מתפללת ומתבודדת להשם יתברך נפשית ריגשית פיזית אין לי יותר כוחות להמשיך זה מרגישה לי כביכול יסוריי איוב אם אפשר עזרה בהול תודה מראש

תשובה:

קשה היה לי לקרוא את כאבך, אין ספק שכל הצער והעגמת נפש הן עצת היצר, יש לעבוד את ה' בשמחה ומתוך אמונה שהכל לטובה ובעזרת ה' עוד תראי ישועות בקרוב. החיפוש המתמיד אחר סגולות וקמעות הוא שמתיש ומייגע נפשית והוא מיותר ומעולם לא ראינו כן אצל אבותינו ורבותינו! מרבים בתפילות בשמחה וחיזוק במצוות ומצפים לישועה אין צורך בשום סגולה. מאוד חשוב שתהיה לך חברה דתית, תפני לאירגון לב לאחים באיזורך לשמוע על הפעילות שלהם, או שאר מדרשות שנמצאות בתחום ושם תמצאי ידידות, שיעורים וכדומה שיוכלו לסייע לך ולמלא את ימיך בשמחה יהודית.

חג שמח ובשורות טובות.