שימוש במחמם בקבוקים לתינוק ביום שבת

שאלה:

שלום הרב, יש מתקן אלקטרוני שנקרא מחמם בקבוקים לתינוק שמניחים בתוכו את הבקבוק שמכיל את מזון התינוק ומביא אותו לטמפ' של 37 מעלות. האם ביום שבת מותר להשתמש במתקן כזה ביום שבת ? בברכה

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר על מכשיר שיש בו בחום קבוע [אני מניח שלא] אין בעיה, כמו סתם כלי מים חמים, וכאן הרי אינו יכול לבוא ליד סולדת. אבל אני בטוח שהחום כאן אינו קבוע אלא משתנה, אלא שהוא מווסת את עצמו לפי חומו של הדבר הנכנס אליו, וזה איסור גמור של הפעלות חשמליות.