ברכה על נטילת ידיים במקרה של עיכוב בין הברכה לסעודה

שאלה:

שלום רב, לקראת סעודה עם לחם, נטלתי ידיים וברכתי על נטילת ידיים וכשניגשתי לברך על הלחם הבחנתי שמקולקל. כעת מפשירה לחם נוסף. שתי שאלות: האם הברכה שכבר ברכתי על הנטילה נחשבת לי ברכה לבטלה? כאשר אשב שוב לאכול, האם עלי שוב ליטול ידיים ולברך על הנטילה?

תשובה:

שלום וברכה

הברכה על הנטילה אינה לבטלה, אלא שיש להזהר מאוד שלא לעשות הפסק בדיבור או במעשה שאינו נוגע לאכילה עצמה עד לאחר ברכת המוציא. כמובן לכתחילה יש להסמיך את הנטילה לברכה ולא לשהות אפילו בשתיקה כמבואר בסי' קסו אבל זה לא מעכב.

הצטרף לדיון

תגובה 1