ציור פני האבות הקדושים

שאלה:

ארצה לברר מה המקור לכך שיש כאלה שנמנעו מלצייר ציור פני גדולי האומה: האבות הקדושים, משה רבינו, וכו'.
מברר לפני התחלת פרוייקט ציור שנדרש בו ציור פני משה רבינו, אברהם אבינו וכן הלאה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהנושא אינו הלכתי אלא השקפתי, גדולי האומה הם משהו מעבר לכל דמיון מבחינתנו, ברגע שאתה מצייר את משה רבינו כעין דמותו של רב בית הכנסת השכונתי, בהכרח הורדת אותו מאוד… ברגע שאדם מקבל איזה שהוא מושג ויזואלי כביכול באברהם אבינו, סוג של רועה צאן כזה עם חליל, משהו יורד… לכן עדיף לצייר משהו ערטילאי יותר ולא דמויות מדויקות.

בהצלחה