לשאול שני רבנים אותה שאלה

שאלה:

שאלה קצת דחופה: שלום רב, ישנו רב אותו אני בד"כ שואלת בעניני טהרה,לאחרונה נוצרה איזו שהיא אי נעימות והעדפתי לחפש רב אחר שאני ארגיש לשאול אותו יותר בנח. עכשיו אני באמצע שבעה נקיים וצצה שאלה די דחופה, מכיוון שלא רציתי לשאול את הרב הראשון (בגלל שלא היה נעים לי) התקשרתי עם השאלה לרב אחר, הרב שני פסק שלדעתו צריך להראות את הלבנים לרב שיפסוק . מכיוון שמאד רציתי להטהר כבר (אני עם התקן שלא מפסיק לעשות לי בעיות כל שני וחמישי ולצאת משבעה נקיים בשלום זה פרויקט בין לאומי) במקום ללכת לרב עם הלבנים התקשרתי לרב הראשון ושאלתי את דעתו, והוא פסק שהוא לא צריך לראות את הלבנים וזה בסדר. אתמול התחילו לי נקיפות מצפון שאולי לא נהגתי כשורה שפנתי את השאלה לשתי רבנים שונים, ואני יודעת שאני צריכה להחליט על רב וללכת עם פסיקתו עד הסוף, אך מכיוון שהדבר כבר נעשה האם מותר לי ללכת לפי הרב שאמר שזה בסדר? הרי הרב הראשון לא פסל אלא אמר שלדעתו צריך להראות לרב שיפסוק? אשמח לתשובה מהירה,

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה לשאול שני רבנים, היא רק כאשר חכם אחד אוסר את המראה, שאז אי אפשר ללכת לרב אחר שיתיר, אבל אם הרב הראשון אומר פשוט שאינו יודע לענות בלי לראות, והרב השני אומר שהוא כן יודע – אין בעיה. באופן כללי במראות תמיד כדאי להראות כשיש ספק, כי קשה לרב להבין מתוך הדברים, השואל אינו יודע מה בדיוק צריך לראות וכיצד.

שבת שלום.