אכילה לפני תפילת שחרית בצבא

שאלה:

שלום רב, אני לוחם קרבי וזמן תפילת שחרית אצלנו הוא רק אחרי האוכל, זאת אומרת או שאני אוכל ואז מתפלל, או שאני מתפלל ולא אוכל. האם יש היתר לאכול לפני התפילה במצב כזה?

תשובה:

שלום וברכה

חשוב מאוד תדע! הצבא מחוייב לאפשר לך לקיים את מצוות הדת! כל עוד הנושא אינו פיקוח נפש כמו זמן לחימה וכדומה, אתה רשאי לדרוש לקיים הכל ואין להתפשר! תפנה לרב הגדודי בדרישה לאפשר לך תפילה במנין לפני האוכל כדת וכדין.

הנושא הזה חשוב מאוד גם ללא קשר למקרה הספציפי הזה, עליך לעמוד בגאון על עקרונותיך, אחרת כל צרכיך הדתיים ישחקו…

אם בכל אופן זה לא יסתדר [וזה כן יסתדר] לכאורה עדיף להתפלל מוקדם יותר ביחידות על חשבון זמן השינה שלך, ולא לאכול לפני התפילה.

בהצלחה רבה.