גזל ממשכיר וגזל של שוכר

שאלה:

שלום כבוד הרב, המשכיר הקודם שלנו פדה את צ'ק הביטחון שהשארנו אצלו על סך 4,000 ש"ח ללא הודעה בטענה שהוצאנו שם רע על הדירה ובגללנו הוא לא מצליח להשכיר את הדירה. אנו מתכננים לתבוע אותו לדין תורה לאחר התייעצות עם הרב של בעלי. העניין הוא שפתאום הרגע נזכרתי שבמהלך השכירות הדלת של חדר השירותים נתקעה ובעלי נאלץ לפרוץ את הדלת ולא תיקנו את הדלת לאחר עזיבתנו. השאלה זה אם במקרה הזה מדובר בגזל או שמא בגלל שהוא פדה את צ'ק הביטחון אז אין עלינו גזל וחובה עלינו פשוט לקזז את הסכום של הדלת ותיקונה מסכום התביעה? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין קשר בין הש'יק שנפדה לחיוב על פריצת הדלת. הש'יק שלדבריכם הופקד שלא כדין, אם נכונה טענתכם חייב להשיב לכם את מלוא הסכום ואין שום קשר לדלת.

לגבי הדלת, אם התקלה בדלת הייתה שלא באשמתכם, והשוכר נאלץ לפרוץ את הדלת, אין עליו חיוב תשלומים על פריצת הדלת, והמשכיר חייב בתיקון הדלת. אבל אם הדלת הייתה בעייתית, ולא הודעתם למשכיר על הבעיה, השוכר חייב לשלם על פריצת הדלת – נחשב שיש לו אשמה בפריצת הדלת, שלא הודיע למשכיר.

בהצלחה.