תוכחה נכונה כשרואים חילול שבת

שאלה:

שלום וברכה בעניין הלכות שבת אדם שכרגע נוסע באוטו בשבת אך בכל זאת מסורתי,נסע בשבת וראה ספר תנך על/ליד פח אשפה הוא לקח את הספר ודאג לשים בגניזה. ישר אמרתי לו אשרייך ברוך השם גם אם אתה לא שומר שבת עדיין בכל זאת יפה שככה עשית מצווה. רציתי לשאול האם אפשר להגיד שאותו עדיין עשה עקירה והנחה של חפץ ואז יש פה הוצאה מרשות לרשות ואז יש פה תוספת חילול שבת ולמעשה היה צריך להשאיר את הספר ליד הפח?אם כן מה בעניין ביזיון הספר?

תשובה:

שלום וברכה

כיון שכפי שאני רואה שאלתך היא ממקום כל שהוא בארצנו הקדושה… אני מניח שיש שם עירוב, כך שאין כאן שאלה של איסור הוצאה בשבת מרשות לרשות. יש כאן כן שאלה השקפתית, אם עכשיו המקום להחמיא לאדם כאשר הוא רומס את השבת ברגל גאווה כאשר לדבריך הוא יודע היטב מה זו שבת והוא רואה עצמו כאדם מסורתי. אני הייתי נמנע, זה לא הזמן לתת לו הרגשה שהוא בסדר גמור, להיפך, יש לומר לו בפנים מאירות: אם אתה מבין נכון שיש לכבד את ספרי הקודש, שים לב שהכבוד האמיתי הוא לקיים מה שכתוב בהם, ובין השאר שמירת השבת שיהודים מסרו נפש על קיומה בכל הדורות, שבת שלום ומבורך.

יום נעים, ותמשיך להרבות כבוד שמים!