מלאכה שאינה צריכה לגופה

שאלה:

לכבוד הרב שלום וברכה! התקשיתי בהבנת המושג מלאכה שאינה צריכה לגופה. ראיתי שקיימת בנושא מחלוקת רשי ותוספות ורציתי לדעת כיצד נוהגים הלכה למעשה. האם כל מלאכה שלא עושה אותה לאותו הצורך שנעשתה במשכן או שמא צריך שלא תהיה לו תועלת כלל מגוף המלאכה?

תשובה:

שלום וברכה

מלאכה שאינה צריכה לגופה היא דוקא כזו שיש בה תועלת, אבל התועלת היא לא זו שהיתה במשכן, ראה כאן שביארנו זאת בהרחבה.