האם יש כח מיוחד לברכת כהנים גם שלא בשעת נשיאת כפים?

שאלה:

האם יש מקורות שיש כח מיוחד לברכת כהן (לדוגמא שהכהן מברך מישהו ל"ברכה והצלחה בכל הענינים") אף שלא בשעת ברכת כהנים? זאת אומרת, השאלה היא האם הכח שיש לכהנ/ים בברכתם רק בשעת ברכת כהנים (ובנשיאת כפים וכו'), או בכל הזמן (אלא שיש מצוה מיוחדת של ברכת כהנים)?

תשובה:

שלום וברכה

לא מצאתי מקור מפורש, אבל מכך שהכתוב אומר כה תברכו את בני ישראל, נראה שלא ניתנה להם סגולה זו אלא בנוסח שקבעה התורה ולא בכל ברכה שיאמרו, שהרי כבר כתב הכלי יקר בפרשת נשא שם, שאין הכוונה שיש כח לכהן להאציל שפע, אלא הכהן הוא כעין כלי שהקב"ה ממלאו בברכת כהנים והם מריקים ממנו על הישראל, כלומר זו הדרך בה בחר ה' לברך את עמו ישראל, ואם כן בנוסח אחר נראה שאין סגולה כזו.