לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תפילה קצרה – ברכת כהנים

שאלה:

שלום כבוד הרב יש לי שאלה בתפילת שחרית כשהזמן קצר ולא עושים חזרה האם החזן יכול ברצה להגביה את קולו עד הטוב שמך ולך נאה להודות והכהנים במקום שהם עומדים נושאים את כפיהם והחזן מקריא להם אע"פ שאין מי שיענה אמן ואח"כ החזן ממשיך עד המברך את עמו ישראל בשלום ומסיים בלחש את התפילה.

תשובה:

שלום וברכה

אם הכהנים כבר סיימו תפילתם יכולים לברך ויש שהקלו בזה גם באופן שהם אוחזים עם החזן בברכת ההודאה, אבל אם הם בברכה אחת לא יברכו.

מקורות:

ראה כף החיים סי' קכח ס"ק ד, וכתר כהונה סי' א, ורב פעלים ח"ג סי' ד.