ברכת כהנים כשהכהן באמצע שמונה עשרה

שאלה:

בס"ד כהן יחיד בבית הכנסת שעומד באמצע שמונה עשרה כאשר שליח הציבור הגיע בחזרה לברכת כהנים, האם צריך הכהן לעקור ממקומו באמצע תפילת הלחש שלו ולעלות לדוכן?

תשובה:

שלום וברכה

בנדון זה נחלקו הדעות כמובא במשנה ברורה בסי' קכח ס"ק קו, ומסקנת המשנה ברורה שכדי שיעלה לדוכן כשהוא באמצע שמונה עשרה יש לקיים שלושה תנאים: 1. הוא הכהן היחיד בבית הכנסת. 2. עקר רגליו כשהש"ץ היה ברצה [קפץ מעט קדימה]. 3. הוא נמצא בסיום ברכת ההודאה המקום הראוי לברכת כהנים. אבל בלא שנתקיימו שלושת התנאים הללו, אינו מברך. כמובן שאינו נוטל ידיו אלא סומך על מה שנטל לפני התפילה בבוקר.