האב מברך את בנו בברכת כהנים?

שאלה:

1. האם בחזרת השצ כאשר אב שאינו כהן מברך את בנו מתחת לטלית שלו בברכת הכהנים ומוציא מפיו את הברכה מילה במילה אחרי החזן נחשב להפסק? 2. האם צריך לנפה או לברור קורנפלור?

תשובה:

שלום וברכה

האיש הזה שוגה מאוד, משום שלכהנים ניתנה סגולה מיוחדת לשמש ככלי להעברת הברכה מהקב"ה לעם המתברכים, ראה בענין זה מילים מדהימות בכלי יקר פרשת נשא, לישראל אין את הסגולה הזו, ובכלל לזר אסור לשאת את כפיו ראה בענין זה במשנה ברורה בתחילת סי' קכח, כך שמה שהוא מברך זה לא הזמן וחסר משמעות ביחס לעיקר. לאב יש סגולה לברך בליל שבת אחר הכניסה מבית הכנסת. אבל זה לא הפסק…

לא צריך לנפות, רק תראה שאין משהו חריג, קורים או נקודות שחורות וכדומה.