ברכת כהנים כשהשומע בחדר השני הפתוח לבית הכנסת

שאלה:

שלום רב הדין הוא בתפילה שאם אדם עומד בחדר סמוך לחדר שבו יש מנין מתפללים אם רואה מקצתם נחשב שהתפלל במנין והשאלה א. האם גם ברכת הכוהנים מתיחסת אליו (כשחדרו לפני הכוהנים ) ב. האם זכוכית אן מחיצה עם חלונות נחשבת הפרדה תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין זה היינו הך, וגם כשעומד בחדר השני הוא מתברך מהכהנים, ואפלו מחיצה של ברזל אינה מפסקת כלשון השו"ע בסי' כד, אבל לכתחילה הרי עומדים דוקא לפני הכהנים ובלי מחיצה וכו'.

מקורות:

ראה שבט הקהתי ח"ג סי' סה, וע"ע פסקי תשובות סי' קכח אות נו.