ברכת כהנים באמצע ברכות קריאת שמע

שאלה:

שלום הרב. אני כהן ורציתי לדעת מה קורה כשאני מאחר לבית כנסת והם בשמונה עשרה. ואז שהם בברכת כהנים מה אני צריך לעשות להמשיך להשלים תפילה או לעלות לברכת כהנים? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה בפסוקי דזמרה אפשר לעלות, אבל בברכות קריאת שמע, אם תוכל להיות בין הפרקים, נניח בין ברכה אחת לשניה [ברוך אתה ה' יוצר המאורות וכדומה] אתה רשאי לעלות, ואם אתה באמצע פרק ואתה יודע שתוכל לקיים את המצוה במנין אחר, ניתן לעלות רק אם אתה כהן יחידי, אם יש עוד כהנים יש לצאת מבית הכנסת לפני רצה. לא יצאת מבית הכנסת ואמרו לך לעלות, חייב לעלות.

כמובן יש לעשות הכל כדי שזה לא יקרה…

מקורות:

ראה בהרחבה שו"ת וישב משה ח"א סי' כא, וע"ע כף החיים סי' נה ס"ק כה, נשיאת כפים כהלכתה פרק יז הערה כט.