לימון שנחתך בסכין בשרי – דבר חריף

שאלה:

שלום רב לכב' הרב,
לימון שנחתך בסכין בשרי הוכנס לתה חם בכוס חלבית שאיננה בת יומה. ראיתי במאגר שאלות שפסקתם שיש להכשיר את הכוס בהגעלה – האם גם כוס שאיננה בת יומה? במקרה הספציפי שלי עברו כבר מספר שנים מאז שהשתמשו בכוס לחלבי.
תודה רבה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהלימון הוא בשרי, למנהג בני אשכנז יש להחמיר שכלי שני מבליע ומפליט ויש טעם בשרי בכוס, ויש להגעיל אותה, אולם לדעת השו"ע שנ"ט בר נ"ט בכלים מותר לכל הפחות בדיעבד, אין צורך להגעיל את הכוס, ראה שו"ע תחילת סי' צה, וכן מנהג בני ספרד.