גביית תשלום ארנונה מהמשכיר באופן שלשוכר יש הנחה

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב,
אני שוכר דירה בגודל של 60 מטר מדובר בדירה רגילה שבעל הדירה הוסיף לה יחידות דיור מעלי לפני שנכנסתי, כאשר חתמנו על חוזה סוכם בינינו בעל פה כי גודל הדירה הינו רק 60 מטר ובמידה ויהיו חיובים נוספים מעל לכל בעל הדירה ישלם.
עד היום אכן בעירייה הופיע 60 מטר וכעת שלחו הודעה כי גודל הדירה עלה ל 80 מטר,
לי ישנה הנחה על הארנונה. האם אני יכול לבקש מבעל הדירה את ההפרש מ 60 ל 80 לפני ההנחה, כלומר מהמחיר הרגיל ? לטענתי אני צריך לשלם על 60 מטר וזה שיש לי הנחה זה לא אומר שאני צריך לשלם לו עם ההנחה את ה20 הנותרים.

תשובה:

שלום וברכה,

אינך יכול לגבות מהמשכיר אלא מה שאתה מוציא בפועל, ולכן אם אתה משלם 20% מתשלום הארנונה אתה יכול לגבות 20%, למרות שזכות ההנחה ניתנת לך ולא לבעל הדירה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קפג סעיף ט גבי אדם ששלח שליח שיפרע לו חובותיו בסך חמישים, והשליח התפשר ושילם עשרים וחמש, שהמותר למשלח. וכתב שם הש"ך ס"ק יז שה"ה אם שלחו עם משכונות ללוות מהגוי בריבית, והשליח טרח והצליח ללוות בריבית מועטת, שהרווח למשלח. וראה עוד בש"ך שם ס"ק טז, גבי הוזיל במכס עבור חברו שהרווח למשלח.