טהרה בראיית דם אחרי לידה

שאלה:

אשה לאחר לידה שמניקה וראתה מעט דם כנראה ווסת, האם צריכה לספור 5 ימים ולאחר מכן לעשות הפסק טהרה או שיכולה לעשות הפסק טהרה עוד לפני כן ? והאם צריך לספור 7 נקיים?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי חייבת לספור חמישה ימים לפני הספירה, הרעיון של החמישה ימים הוא שכיון שהיתה מותרת לבעלה יתכן שנשאר בה זרע בגופה, והוא עשוי להפלט, ופליטת שכבת זרע פוסלת את השבעה נקיים, לכן תיקנו שתמיד יהיו חמישה ימי איסור או ארבעה למנהג הספרדים, בין זמן ההיתר לתחילת הספירה.

כמו כן ודאי צריך שבעה נקיים, כל דם לא משנה אם זה ווסת ממש או כתם שאוסר או אחרי לידה, אין להתיר בלי שבעה נקיים כדין.

מזל טוב ורוב נחת.