ספק כבוש בחלב

שאלה:

שלום רב,
מגירה במקרר שבה היוי מונחים אריזות של קטניות ( עדשים , שעועית , בורגול)בתחתית המגירה הצטברה שלולית של חלב שנזל מהמדף מעל המגירה.
הזמן שבו שמנו את החלב ועד שמצאנו שנשפך מהמגרה הוא בערך 27 שעות.
1. אריזות קטניות שהייתה פתוחה קצת נמצאו עליה ליד הפתח כמה טיפות חלב אבל לא ראינו חלב בתוך האריזה או על הקיטניות
2. אריזות עדשים שחורות ושועית אדומה שהיוי יותר פתוחות וונמצאו קרוב לתחתית המגירה , לא ראינו עליהם חלב.
שפכנו קצת מכל אריזה החוצה
האם ניתן להשתמש בקיטניות שנותרו בתבשיל עם בשר?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתם לא רואים שום לחלוחית חלב בתוך שקיות הקטניות יש להקל, אבל תרחצו אותן היטב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם יש עוד צדדים להקל, בהנחה שאם זלגו טיפות של חלב הם נגעו רק בכמה קטניות בודדות מתוך חצי קילו פלוס ( מאות עדשים )
    האם שייך ביטול ברוב במקרה ש:
    1. העדשים ייבשות בתוך השקית ?
    2. בתוך הסיר ובתבשיל יש הרבה יותר מ60?

    האם יש איסור של בל תשחיט אם נזרוק לפח או לא נשתמש בקטניות עד שיירקבו ( אין לנו תבשיל פרווה להשתמש בהם)

  2. הצירופים שלך נכונים.
    זה בהחלט בל תשחית, גם אם אתה רוצה להשתמש בבשר יש הרבה מתכונים למרקי קטניות מצויינים.