להתיר במוצ"ש קשר שנקשר בשבת – האם מועיל למפרע?

שאלה:

האם יש שיטות בהלכה (או אף שהוא הדין להלכה) שאם קָשר קֶשר שנקשר לזמן מה, בשבת, אם יועיל לו להתיר את הקשר במוצ"ש כדי להתיר את האיסור למפרע? (אם אפשר פירוט לשיטות הט"ז מול הפרי מגדים אם קשר לחצי שנה נחשב של קיימא או לא. שוע"ר פוסק כט"ז והמשנה ברורה כפמ"ג אז האם יש נפק"מ להלכה ביניהם)
מה המקורות?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה ההתרה במוצאי שבת לא תועיל, כיון שבשעת מעשה היתה דעתו לעולם. ראה ארחות שבת פרק י סעי' יח שדנו בנדון דומה, לגבי שבת עצמה, אדם שקשר על מנת להניחו כך לעולם ועכשיו הוא מתחרט על האיסור ורוצה להתירו, האם יחשב לו כקשר שנעשה לבו ביום ומותר להתירו, ונקטו בפשיטות מסתימת דברי הגמרא והראשונים, שהכל הולך לפי שעת העשייה, וכיון שהוא נעשה על דעת להשאירו כך לעולם אסור להתירו בשבת. ולכאורה כך הוא גם בנדון שלפנינו.

את המשך השאלה לא הבנתי.