מזומן לחיי עולם הבא

שאלה:

בס"ד

שלום הרב
אני צריך מקורות אם אפשר . לפירוש "מזומן לחיי עולם הבא" – מה זאת אומרת? הרי משתמע שהוא רק מזומן ולא מגיע?

איך נאמר על גדולים כמו רבי עקיבא שהוא מזומן? הרי הייתה הווא אמינא שלא היה מזומן לחיי עולם הבא?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי למה מזומן משמע שאינו מגיע, אני כשאני מוזמן למסיבה אני דוקא מגיע…

לא היתה הוא אמינא לגבי רבי עקיבא שלא יבוא לחיי העולם הבא, זה יותר לימדו בשבילנו, נראה לנו שרבי עקיבא סבל והיה מסכן, יצאה בת קול ואמרה שוטים שבעולם, אשריו של רבי עקיבא שנתפס על דברי תורה, על מעשה זה עצמו של מסירות נפש הוא כבר יקבל עולמות אין קץ, מלבד כל מה שינחל על שאר מעשיו הטובים, וזה מסביר לנו שאנחנו כלל לא יודעים להבין נכונה את מאורעות העולם הזה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב,
    מצאתי את המקור שאומר שמזומן זה אומר שאין לו חלק לעולם הבא עדיין. אשמח לביאור המקור הזה:

    תורת חיים מסכת סנהדרין דף צ עמוד א

    והיינו דבפ"ק דע"ז גבי קטיעא בר שלום וגבי ר' חנניא בן תרדיון וקלסטנירו וגבי רבי אלעזר בןדורדיא נקט ש"ס יצתה בת קול ואמרה פלוני מזומן לחיי עולם הבא מדנקט לשון מזומן משמע דעדיין אין להן חלק לעולם הבא עד לאחר שיחיו בתחיית המתים. מיהו קשה ממה שיסדו ביוצר תפילת שבת אין כערכך ה' אלהינו בעולם הזה ואין זולתך מלכנו לחיי העולם הבא אפס בלתך גואלנו לימות המשיח ואין דומה לך מושיענו לתחית המתים משמע דעולם הבא לאו היינו תחיית המתים.