סתימה בצנרת – האם הוצאות התיקון על כל דיירי הבניין

שאלה:

עלות פתיחה של סתימת ביוב בקו ראשי של כמה דירות האם מתחלקת רק בין הדירות שמחוברות לקו הביוב שנסתם או לכל דיירי הבנין ?

תשובה:

שלום וברכה,

הצנרת של הבניין נחשב לרכוש המשותף – כמו שמוגדר בחוק בתים משותפים – על כן מוטל על כל בעלי הצנרת לתקן את הרכוש שלהם. ולכן בכל סתימה בצנרת כל דיירי הבניין צריכים להשתתף בהוצאות התיקון – לרבות שכנים שגרים בצד השני של הבניין ואין להם שימוש בצנרת הזו.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין בקומות, שצינור ביוב משותף נסתם בקומות עליונות, האם התחתנת צריכות להשתתף בתיקון
    לכאורה מח"מ קע-א משמע שפטורות?"

  2. ש לחלק בין סימן קע ששם זה לא רכוש משותף אלא שנהנים כולם ממעין אחד. אבל כאן שמדובר ברכוש שמותף כולם משועבדים מדין השותפות להעמיד דבר תקין לכולם.