הפסק בתפילה ובורר בשבת

שאלה:

שבוע טוב לכבוד הרבנים!!!!
1.לעיתים הדלת משאירים את דלת הבית כנסת פתוחה, וכשמתחילים תפילת עמידה שמים לב לכל הרעשים מבחוץ וזה מפריע לי לריכוז. האם אני צריך להתאמץ שלא יפריע לי הרעש(כגון להתרכז יותר במילים) או שאפשר לעצור וללכת לסגור את הדלת באמצע העמידה?
ומה הדין אם אני רואה ליד הדלת מישהו שעדיין לא התחיל עמידה, האם עדיף לסמן לו או שאלך בעצמי?

2.האם בשבת ניתן לבקש בסוף העמידה בקשות פרטיות כגון הצלחה בריאות וכו'? וא"כ באיזה שלב הכי טוב?

3.בעניין בורר בשבת, אם יש לי בצלחת בוטנים עם קליפתם, האם מותר לי להעיף את הקליפות שלהם ע"י הרוח בלבד(ללא מגע יד, כי אולי גזרו דווקא כשעושה מעשה ע"י גופו)?

תשובה:

שלום וברכה

  1. מותר לרמוז ביד, ובשעת הצורך גם בהשמעת קול, וכשאין ברירה גם ללכת [בסדר הנ"ל], כאשר יש מפריעים לכוונה, ראה שלמת חיים סי' קיז.
  2. בשבת אין לבקש בקשות פרטיות.
  3. זורה זה גם ברוח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1.לעניין הפסק בתפילה, האם ישנה עדיפות שזה יהיה בסוף ברכה או אפשר אפילו באמצע הברכה
    2.אם הנני רוצה לבקש בשבת שאצליח לעשות אותו יום מה שהנני חפץ האם גם בזה יש בעיה לבקש בסוף העמידה?