פתיחת חבילת טישו בשבת

שאלה:

שאלה בקשר לפתיחת אריזת טישו בודדת בשבת במקום המקווקו לשם כך:

כדי לפתוח בהיתר ולהמשיך להשתמש בנייר טישו בלי להוציאו מהשקית- מספיק לקרוע בתחתית האריזה בצד המקביל דרך השחתה או שדווקא לקרוע מהצד?

האם יש הבדל בין אשכנזים לספרדים או תימנים בנושא זה?

תשובה:

שלום רב

אין לפתוח חבילת טישיו בשבת בדרך הרגילה אלא רק לקרוע אותו לגמרי ולרוקן את התכולה לשקית אחרת, כיון שהשימוש בה הוא לזמן רב, ולכן לא די בכך שפותח מלמטה.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק ט סעיף ח. ראה שם שזה נחשב קורע שלא על מנת לקלקל שהרי הוא משתמש באריזה [וראה משנה ברורה וביאור הלכה בסי’ שמ שמאוד החמיר בקורע על מנת לתקן].