שהייה לצורך מוצאי שבת

שאלה:

שלום וברכה!
ראשית, יישר כוחכם למול האתר המקסים והרוחני הזה. זכו למצוות ולעשות אמן.
שאלה שלא הצלחתי למצוא תשובה בקלות,
האם מותר לי להניח בערב שבת תבשיל שלא בושל כמאכל ב"ד, על פלטה של שבת בכדי שזה יהיה מונח שם כל השבת ויהיה מוכן למאכל במוצאי שבת . ?
אודה על תשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

אין הבדל לענין זה בין אן התבשיל מיועד לשבת בבוקר לבין אם הוא מיועד למוצאי שבת, שכן בשני האופנים אין כל צורך בחיתוי, אלא שחששו, שמא ימלך עליו ויחליט לאוכלו בערב ויחתה בו, ולכן לא הקלו אלא בדבר שגם אם ימלך עליו לא יועיל לו חיתוי, וכגון שנותן בו בשר חי.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1