טבילת תבניות חד פעמיות שמיוצרות בארץ

שאלה:

שלום לכבוד הרבנים.
בכל מיני תשובות כאן באתר ובמקומות אחרים נכתב שתבניות ח"פ שיוצרו בארץ אינן צריכות טבילה כיוון שהמפעל בבעלות יהודי. האם נכון הדבר באופן גורף לגבי כל התבניות ח"פ שיוצרו בארץ או שיש ידיעה רק על מפעלים מסוימים? האם אין כאן שאלה אם בעל המפעל שומר מצוות או לא? ואם אין כאן דין גורף, יש לי שאלה ספציפית יותר – האם תבניות שמיוצרות ע"י "פאלאס" בארץ (בהכשר העדה החרדית) זקוקות לטבילה לשימוש נוסף?
תודה מראש.

תשובה:

מה שבהכשר הבד"ץ אינו צריך טבילה, מה שללא הכשר יכול להיות גם של ערבים.