פרווה שהתבשל בכלי בשרי לאוכלו עם חלב

שאלה:

שלום רב,
הכנתי רוטב עגבניות ועירבבתי עם כף עץ בשרית (הכף לא נגעה בבשר זמן רב) האם מותר לי לשים את הרוטב הזה על בצק הפיצה עם גבינה?

אשמח לתשובה.

תשובה:

שלום וברכה

למנהג הספרדים הדבר מותר גם לכתחילה, כיון שהכף אינה בת יומה, ולמנהג בני אשכנז, אמנם לכתחילה לא היה לך לעשות כך, אבל בדיעבד שזה נעשה מותר לאכול עם חלבי.

הארכנו בענין זה פעמים רבות כאן באתר.

מקורות:

שולחן ערוך יו”ד סימן צ”ה סעיף א’ – ב’ וברמ”א שם שנחלקו איך הדין אם כבר בישלו מאכל פרווה בסיר בשרי אם מותר לאוכלו עם חלב, ומבואר ברמ”א שאם אינו בן יומו מותר אבל אם הוא בן יומו אסור, ועיין בש”ך ובט”ז ובפמ”ג שמבואר שלכתחילה גם לדעת השו”ע אסור לבשל בסיר בשרי כדי לאוכלו יחד עם חלב, ועיין בחכ”א משכ”ב.