פסיק רישא בתלישת שיער בשבת

שאלה:

כל הזמן בשבת נתלשים לי מלא שיערות ואני אוספת את השיער מאוד בעדינות כמו שאמרתם לי ואני רק מעבירה יד בשיער ונושרות לי מלא מלא שיערות בגלל שאין לי ברזל ואין לי שום פתרון שלא ינשור. זה עבירה שנושר?

תשובה:

שלום וברכה

אם זה פסיק רישא שיתלש שערות זו אכן בעיה, אבל צריך לדעת שהרבה מאוד פעמים זה שיער כבר תלשו, השיער מתחדש כל יום ועשרות שערות נושרות ביום באופן טבעי בלי קשר למשיכתן. בחוסר ברזל יש לטפל אבל זה נושא בפני עצמו.