ניתוק מאוורר בשבת כדי שלא ישרף

שאלה:

כבוד הרבנים שליט"א
שלום וברכה
מאוורר שנתקע בשבת (אינו מסתובב) מתחמם ומדיף ריח (טרום שריפה) האם ניתן לנתק בשינוי?
בברכת כתיבה וחתימה טובה

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאין חשש סכנה, מה שיקרה הוא רק שהמאוורר יתקלקל או הפחת יקפוץ, אם זה כך אין היתר לעשות שום איסור גם לא בשינוי [למעט קריאה לגוי, ואמירה לו ברמז בלבד שלא בדרך ציווי "תראה דבר מעניין, המאוורר עומד להשרף"], אבל אם יש חשש סכנה [?], אפשר להוציא בשינוי אם אין גוי. אינני בקי בפרטים המעשיים.