שוכר שלא הודיע על עזיבתו בזמן שהתנו

שאלה:

שכרתי בית וסגרנו חוזה לשנה לפני שהסתיים הארכנו אותו לעוד חצי שנה בסיכום שאודיע חודש וחצי לפני שאני עוזב אח"כ התפתח וויכוח האם הודעתי. השאלה, בהנחה שלא הודעתי רק שבועיים קודם האם אני חייב לשלם חודש קדימה בהדגשה שעזבתי בסיום התקופה המסוכמת – כלומר ללא הודעה אחרת בפשטות הייתי אמור לעזוב את הבית [אשמח לציון מראי מקומות בתשובה] תודה

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הכתוב בחוזה, סיום תקופת ההשכרה לא תחול אלא בהודעת חודש וחצי מראש, ולכן אם לא הודעת לא הסתיימה התקופה. ולכן חייב השוכר לשלם על החודש וחצי אחרי ההודעה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שיב שאם קצבו זמן אין המשכיר יכול להוציא תוך הזמן והשוכר חייב לשלם על הזמן. ואם השכיר בסתם צריך להודיע זמן מסוים לפני העזיבה כפי מנהג המקום והזמן עיי"ש. וחייב השוכר לשלם על התקופה שלא הודיע. וראה בשער המשפט ס"ק ב שתמה מדוע יצטרך לשלם על שהות הבית ריקם, ומ"ש נועל בית חברו ולא דר בו שאין המזיק חייב לשלם. וראה בפת"ש שחלק על דבריו, וראה עוד בנחלת צבי שתירץ. ומדברי הסמ"ע ס"ק ו נראה שסובר שכל הזמן שלא הודיע ממשיך תנאי השכירות. ובמקרה הנ"ל שהתנו שיש להתריע חודש וחצי מראש, נראה שדינו שווה להתנו שתקופת השכירות תמשיך עד חודש וחצי אחר ההודעה, ולכו"ע יתחייב לשלם בדיני אדם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שם מדובר שקצבו זמן לצאת, במקרה שלכם אדרבה קצבתם שיש להודיע חודש וחצי מראש, ולכן כשהגיע התאריך היות ולא הייתה הודעה ראש הרי שלא הסתיים הזמן.