גידול תוכים בבית

שאלה:

הבן שלי מעוניין שנקנה לו תוכים , (מהכסף שלו הפרטי ) אמר לי השכן ששמע פעם שאומרים מהזוהר שתוכים זה בעיה לשלום בית .? האם ידוע לכם על העניין האם באמת עלי להימנע מקניית תוכים , ואולי יש הבדל אם הם במרפסת או בתוך הבית ?

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה לגדל תוכים בבית. ושיהיה לו בהנאה.

ראה ברכי יוסף יו"ד סי' קיז בשיורי ברכה אות ב': "אם הוא דבר המיוחד וכו' על זה סמכו לגדל העופות המדברים גם בהמות של רכיבה מהריק"ש בהגהותיו וכן סמכו על זה לגדל צפורים טמאים המנגנים וכיוצא ועיין בבית יוסף".

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. קב הישר (פרק ב): "והסיבה הראשונה כשאדם מסתכל בדברים טמאים עד שהשביע עינו בהם בהסתכלות, אף שיש לאדם רשות לראות בריות משונות הבאים ממדינות מרחקים ועל זה תקנו חכמינו ז"ל וקבעו ברכה ברוך משנה הבריות, מכל מקום לא ישביע עינו בהסתכלות ולא יראה בהם כי אם דרך עראי, כי מאור העינים דומים בארבעה גוונין שהן נגד אותיות שם הוי"ה, ואם הבן אדם רואה בראיותיו בריות טמאות אז הוא ממשיך רוח הטומאה החופף עליו בזה הדבר והוא הגורם אחר כך להסתכל בדבר היותר גרוע המביא האדם לידי מכשול".