לידה פרטית בתשלום גבוה כדי למנוע ניתוח

שאלה:

ע"פ דעת הרופאים היום אישה שילדה פעמיים בניתוח קיסרי, צריכה ללדת את כל הלידות שלה בניתוח קיסרי, כיון שיכול להיות לה סכנה בלידה רגילה, השאלה מה יהיה הדין במקרה שיש מיילד מומחה שיודע לילד בלידה רגילה גם במקרים כאלה, אבל כיון שהוא רופא פרטי המחיר של הלידה הוא 10,000 ש"ח, האם על היולדת לעשות את ההשתדלות לשלם סכום כזה כדי לא ללדת בניתוח, וגם כדי שהלידה תהיה בזמנה

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שאין כל חיוב כזה, אבל יתכן שכדאי לעשות את המאמץ הזה לטובת היולדת, ניתוח זה תמיד ניתוח ויש החלמה לא פשוטה וכו', ואם אפשר ללדת בצורה רגילה ולהרגיש הרבה יותר טוב, אם יש יכולת כלכלית אולי זה כדאי, לשיקולכם.